Kirjoitukset

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Identiteettikriisi

Huomasin olevani kahden tien kulkija oikeen reippaasti. On pidettävä se ammattimainen minä erossa työttömästä, masentuneesta pimeestä minästä. Ei jaksa opetella kieli-oppia ja alan olla hyvinkin tuomitsevainen omaa osaamistani kohtaan, vaikkakin opettaja sanoi minua taitavaksi.

SILTI.

Aina pitää olla parempi ja koulutustaso on korkea, niin on myös työttömyysprosenttikin. Ehkä opiskelen itseäni varten ja jonain päivänä tietojani ja taitojani tarvitaan. Toivottavasti.

Pimeydestä ne nokikolaritkin nauttivat



Laulajalla on todella monipuolinen sanavarasto ja jokainen musiikkivideo on kauhua ja visuaalisia efektejä täynnä. Mihin he pyrkivät? Ehkä se on pahuuden levittäminen tai sitten he vetävät huumorilla koko sisältönsä. DF:llä on harrastuksenaan noituus. En osaa sanoa, mikä minua kiehtoo tässä bändissä, mutta sen tiedän että se ei ole pahuus.

Joitakin saattaa säikäyttää kappaleiden sanat ja uhkaavat kostyymit. Itse näen heidät vain eksyneinä lampaina. Jokainen haluaa kuulua hyväksyttävän johonkin joukkoon. COF houkuttelee syrjäytyneitä kauhufantasioihin kiinnostuneita henkilöitä.

Kun näkee haastatteluja, missä DF vastailee toimittajan kyselyihin, ei voi olla myös huomaamatta miten rauhallisen oloinen haastateltava hän on. DF on varmasti lukenut ja korkeasti oppinut , jotta hän on saanut noin laajan sanavaraston. Hän käyttää myös lauluissaan vanhaa englantia, koska sattuu tykkämään viktoriaanisesta kauhukirjallisuudesta.

Joku voisi sanoa, että he ovat satanisteja. He ovat pahoja. Jokainen ihminen on syntinen, jos ei usko Jumalaan. He vaan tuntuvat mässäilevän tällä aiheella.

Heidän uusi albuminsa nimi kiinnitti huomioni näin urban exploraatiotakin harrastaneena. Cryptoriana- seductiveness of decay.  Cryptoriana voisi viitata johonkin hauta-arkussa elävään naishenkilöön ja rappeutumisen viettelys hylättyihin rakennuksiin. Tässä merkityksessä se tosin tarkoittaa kuinka ihanaa on olla turmeltunut.

Heidän asunsa promokuvissa näyttävät palaneilta ja nainen kuvassa on sonnutautunut viittaan, jossa on noituuteen liittyvää symbolismia. Kyllä, he ovat tuuliajoilla, mutta toisaalta kuva ei tuota pelkoa lainkaan. Vain huvittuneisuutta. Etenkin DF:n tyyli, jossa on tukka laitettu pikkutyttömäisesti ylös ja silmät ovat punaiset. Asussa on myös ihmisen luita He yrittävät kuvata tällä pahuutta ja saatanaa, mutta kun tietää, että Jeesus on murskannut saatanan pään jo ristinkuoleman kautta. Pelkoa ei ole.

Kliseisenä yksityiskohtana bändikuva on otettu studiossa ja taustalle on asetettu perinteinen talvinen metsä. Kliseen orjiahan me kaikki olemme nykymaailmassa, mutta eksynytkin löytää jossain vaiheessa perille. Eihän kukaan halua ikuista kidutusta liekeissä.

perjantai 9. maaliskuuta 2018

Psykososiaalinen

Video: Kaikki toivo on menetetty-kyltti.Autiotalo, huonossa kunnossa oleva pelto on viittaus Iowaan, heidän synnyinseutuunsa. Pellolle kävelee  yhdeksän moai-naamioista henkilöä, jotka asettavat päähineensä keihään varsiin. Tämä viittaa naamion poistamiseen, joka riisuu niinsanotun alter egon. Soittajat soittavat tulen keskellä, joka kuvaa vihaa. Joidenkin jäsenten naamiot syttyvät palamaan, mikä viittaa lopulliseen alter egon kuolemaan. Kuollut koira pellon laidalla. Päälaulaja laittaa peukun alaspäin ja kertoo ettei ole ainoa. Pellolle piirtyy yhdeksänkulmioinen tähti ympyrässä kun jokin jäsenistä sytyttää bensan tuleen. Jokaisessa tähden sakaroissa on naamio tulessa. Yhdeksänkulmainen tähti symboloi myös slipknotin logoa, mutta myös enneagrammi, jota käytetään luonteenpiirteiden selvittämiseen persoonallisuustesteissä, myös Bahai-liikkeeseen liittyvä symboli, joka kertoosiitä, että ihmisen on opiskeltava huonoja ja hyviä puolia itsestään, jotta saavuttaisi henkisen tasapainon ilman Jumalan apua. Yksi soittajista heittää oman instrumenttinsa eli tynnyrin tuleen. Autiotalossa on telkkari, joka rikotaan vanhalla kaiuttimella. Yksi soittajista on pukeutunut yliinhimilliseen robotinkaltaiseen naamioon ja hänen silmänsä alkavat hehkua ja hän näyttää kieltä ikäänkuin pilkatakseen. Samalla laulussa sanotaan :" Kuolleen rajat", joka tarkoittaa, että  emme saa tehtyä tekemättömäksi kun olemme kuolleet, joten meidän pitää toimia ennen kuin kuolemme.Päälauluajan päälle kaadetaan vettä ja laulaja puree hampaitaan.Viittaus jonkinlaiseen puhdistumiseen ja lian irtoamiseen. Lopussa likainen ikkuna rikotaan jollain riipuksella ja ikkunan takaa näkyy luontoa. Henkistä kamppailua ja jostain asiasta poissiirtymistä.

Sanat:
Kestin aikani ja nyt haluan ulos.
Niin kohtalokas kohtalo, joittei se edes katkea
Sielu ei ole niin elinvoimainen
Laskelmoitu, kuvottavuus
Pakkausalan korruptio, tekopyhä vääristymä (kulutus-kulttuuri)
 Mene poraamaan aavikoita, mene kaivamaan hautoja,
 täytä suusi kaikella sillä rahalla, jotka pystyt säästämään.
Vajoan ja menen pieneksi taas. Tekemätön, se on taas alkanut
En ole ainoa!

Ja sade tappaa meidät kaikki
Heittää itsemme vasten seinää
Mutta kukaan ei sitä näe
Martyyrin säilymistä minussa

Psykososiaalinen x 6

Siellä on tiellä halkeamia missä lepäämme
Siinä kohdalla, mihin paholainen putosi,
Salaisuudet ovat tulleet hulluiksi
Tässä ei ole mitään uutta, mutta mitätöimmekö kaiken, kohtalo oli ainut asia, mikä meillä oli. Kuka tarvitsee uutta sekasortoa, voisimmeko aloittaa alusta. Katso minua silmiin ja sano että olen väärässä. Nyt  vallitsee vain tyhjyys,vain viestin tuon, Eiköhän meidän juttumme ole ohi, en ole ainoa!
Kuolleen rajat x  4

Tekaistu ja puolestelematon valhe, yritin kertoa sinulle ensin.Satuttavat valheesi, jotka olet antanut, eivät voi tappaa hyvää ideaa, jos on metsästyskausi, tätäkö sinä haluat?, en ole ainoa!

Kuolleen rajat x 2






keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Elämä on kuolemista ja kuolema se vasta kuolemista onkin.

Tänään tunnen oloni voimattomaksi. Opintoni ovat melkein loppusuoralla, mutta mieleni on aivan muualla. Olen tehnyt työtä, josta saa minimipalkan ja joutuu kantamaan painavia tavaroita kerroksiin. Pätkätyön kurimuksia kaikki tyynni. Viimeisestä keikasta sain 160 euroa tililleni. Suurin maksullinen projektini viime vuonna oli noin 80 euroa.

 Minua ei ymmärretä eikä kehujen saaminen tunnu miltään. Olen aloittanut miniatyyri sillan tekemisen ja olen sitä varten katsonut youtubesta ohjeita. Kaikki opastukset vain sattuu olemaan sellaisia, että jokainen tuote pitää ostaa. Haluaisin tehdä oman miniatyyrijutun ilmaisena. Mitään kun tässä paskassa maailmassa ei saa ilmaiseksi. Aion kuitenkin yrittää parhaani, jotta saisin miniatyyrin tehtyä ja vietyä tulevaan ateljeeseeni, mitä toivon mukaan ei pureta.

Eräs tuntemani henkilö sanoi tänään että elämä on elämistä ja kuolema kuolemista. Elämä on kuolemista jos elämällä ei ole tarkoitusta. Elämässä ei saa tehdä mitä haluaa ja mihin on intohimo. Tämä iänkaikkinen lama on vienyt kaikki työllistymismahdollisuudet. Lähiomaiseni kuoli ja tunnelma vierailupaikassa oli sen mukainen. Nyt minun on opeteltava uusia asioita, jotta osaisin valokuvata ammattimaisesti. Eikö olekin hyvä olla monen alan ammattilainen?" Kyllä, mutta jos siitä ei ole mitään hyötyä, niin olen vain yhteiskunnan taakka.