Kirjoitukset

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Pimeydestä ne nokikolaritkin nauttivat



Laulajalla on todella monipuolinen sanavarasto ja jokainen musiikkivideo on kauhua ja visuaalisia efektejä täynnä. Mihin he pyrkivät? Ehkä se on pahuuden levittäminen tai sitten he vetävät huumorilla koko sisältönsä. DF:llä on harrastuksenaan noituus. En osaa sanoa, mikä minua kiehtoo tässä bändissä, mutta sen tiedän että se ei ole pahuus.

Joitakin saattaa säikäyttää kappaleiden sanat ja uhkaavat kostyymit. Itse näen heidät vain eksyneinä lampaina. Jokainen haluaa kuulua hyväksyttävän johonkin joukkoon. COF houkuttelee syrjäytyneitä kauhufantasioihin kiinnostuneita henkilöitä.

Kun näkee haastatteluja, missä DF vastailee toimittajan kyselyihin, ei voi olla myös huomaamatta miten rauhallisen oloinen haastateltava hän on. DF on varmasti lukenut ja korkeasti oppinut , jotta hän on saanut noin laajan sanavaraston. Hän käyttää myös lauluissaan vanhaa englantia, koska sattuu tykkämään viktoriaanisesta kauhukirjallisuudesta.

Joku voisi sanoa, että he ovat satanisteja. He ovat pahoja. Jokainen ihminen on syntinen, jos ei usko Jumalaan. He vaan tuntuvat mässäilevän tällä aiheella.

Heidän uusi albuminsa nimi kiinnitti huomioni näin urban exploraatiotakin harrastaneena. Cryptoriana- seductiveness of decay.  Cryptoriana voisi viitata johonkin hauta-arkussa elävään naishenkilöön ja rappeutumisen viettelys hylättyihin rakennuksiin. Tässä merkityksessä se tosin tarkoittaa kuinka ihanaa on olla turmeltunut.

Heidän asunsa promokuvissa näyttävät palaneilta ja nainen kuvassa on sonnutautunut viittaan, jossa on noituuteen liittyvää symbolismia. Kyllä, he ovat tuuliajoilla, mutta toisaalta kuva ei tuota pelkoa lainkaan. Vain huvittuneisuutta. Etenkin DF:n tyyli, jossa on tukka laitettu pikkutyttömäisesti ylös ja silmät ovat punaiset. Asussa on myös ihmisen luita He yrittävät kuvata tällä pahuutta ja saatanaa, mutta kun tietää, että Jeesus on murskannut saatanan pään jo ristinkuoleman kautta. Pelkoa ei ole.

Kliseisenä yksityiskohtana bändikuva on otettu studiossa ja taustalle on asetettu perinteinen talvinen metsä. Kliseen orjiahan me kaikki olemme nykymaailmassa, mutta eksynytkin löytää jossain vaiheessa perille. Eihän kukaan halua ikuista kidutusta liekeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti