Kirjoitukset

tiistai 12. marraskuuta 2019

ᛋᛖᚱᛟᛟᛋᚨ - 4RP14

Tämä kappale kaikuluotaa jonnekin syvälle sisimpään. Kuuntelin tätä ennen mielialaläkityksen aloittamista ja tämä kolahti ajatusmaailmaani. Oikeastaan koin koko puoleni-levyn toimivan terapeuttisesti positiivisella tavalla. Kuvittelin arpien tarkoittavan henkisiä arpia kunnes näin vastailmestyneen musavideon. Siinä kuvataan viiltelyn aiheuttamia arpia ja vilautetaan musiikkipsykoterapiaan liittyviä potilastietoja. Älysin, että joillakin menee huomattavasti huonommin kuin itselläni.
 Musiikkivideossa on viittauksia pyhiin geometrisiin muotoihin ja elämän puuhun, Yggdrasliin sekä buddhalaisuuteen. En tiedä miten nämä asiat liittyvät toisiinsa, mutta luulen, että kyseessä on henkisen polun avulla löytynyt viisaus siitä, kuinka navigoida vaikeuksien lävitse ja voimaantua niistä.  Videossa vilahtaa myös kaikkinäkevä silmä, kohdassa jossa laulettiin tutkin kirjoja. Myös pentagrammi sekä muinaisnorjalainen suojelusta ja voimaa tuova vegvisr. Huomasin myös hyvän viittauksen uskomisesta sielunsa materialle ja mammonalle kun laulaja sanoi sielunsa saatanalle. Materia on toden totta saatana, Musiikkivideon sanoma esoteerinen sisältö ilmesestikkin on, että pitää etsiä voimaa erilaisista energioista ja uskomuksista. Kuvan symboliikasta puuttuu kristinusko. Tämä johtunee siitä, että laulaja uskoo voiman tulevan sisältä tai okkultiikasta esim. kristallikivien avulla. Videon lopussa ilmestyy Daavidin tähti, jota käytetään taikuuden harjoittamisessa . Kyseessä on siis paljon muuta kuin Daavidin tähti juutalaisuudessa. Sen alle tulee ympyrä, jossa luultavimmin on käytetty kaikki symbolit, joita videossa on välähdellyt. Sen jälkeen ilmestyy fraktaalimainen kuvio, jonka päälle Triquetra. Tämä voi viitata siihen, että kaikkien uskontojen on yhdistyttävä.

Tykkäsin musiikkivideon  kuvakertomuksesta, jossa ilmennetään heikkouksia lapuilla jotka ovat käsiraudoilla kiinni kädessä.Muutoin videon ideaa olisi voinut muuttaa, ettei se olisi ollut niin amatöörimäisen näköinen.
 Videossa olisi voinut olla enemmän ulkokuvaa, jossa välittyisi kappaleen ilmapiiri. En ymmärrä minkä takia videossa käytettiin niin paljon eri pakanauskontoihin liittyvää symbolismia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti