Kirjoitukset

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Syötämmekö sotakoneistoa?

 Mushroomhead:The Heresy musiikkivideon analyysi.


Video

Kuvauskohteena on sotilastukikohta. Videossa on haettu dystooppista sekavuustilaa  tunnelmaan.

Päähenkilönä Ms.Jackie aka. Jackie LaPonza. Jackiella on kasvomaalauksena anglosaksiseen pakanuuteen liittyvää symboliikkaa. Tarkempaa kuvausta en löytänyt. Kaksi vaakassuuntaista viivaa ja kaksi päällekkäin olevaa pistettä.

Toinen silmistä on musta ja toinen silmä sokea. mustat silmät viittavat yleensä pahuuteen ja siihen, että olisi pahan hengen ohjaamana. Sokea silmä tarkoittaa sitä, että ei näe totuutta uskomustensa takia. Hänen otsassaan on Neitsyt marian ikoni. Ms.Jackien puvussa on koru, jossa on kauriin silmä. Tämä voi tarkoittaa ihmisen eläimellistä luonnetta ja viitata satanismiin. Muutoin hänen vaatetuksensa ja ulkonäkönsä on tarkoitettu tekemään hänet mahdollisimman karmivaksi.  Sosiaalisessa mediassa sanotaan, että asuste muistuttaa Mortal Kombat-pelisarjasta tunnettua hyönteisen ja ihmisenristeytystä D’Vorahia sekä Apex-tietokonepelin titanfall 2-osan Ash- hahmoa. Samanlaisuutta on.

Jackie pitää sylissään vauvaa. Koska hänellä on ikoni otsassa, se viittaa siihen, että katsoja ymmärtää, että hän esittää demonista versiota neitsyt Mariasta. Päähenkilön edessä on pommi, jonka sisään hän laittaa muistoja, ristikorun ja puisen krusifiksin. Videon viestinä on mainita kaksi kertaa kristinuskon hävittäminen. Lopuksi tämä ”anti Maria” laskee sylistään vauvan pommin sisälle.

Sen jälkeen pommia vartioi sotilaat. Taustalla on mustavalkoiset satanismiin ja illuminatiin liittyvät lattiamaalaukset. Lattiamaalaukset ovat tunnetut myös Twin Peaks-sarjasta. Siinä ne näkyvät paikasta, jota kutsutaan mustaksi loosiksi. Tarinan toisena henkilönä on hitsaajamies, jolla on Mushroomheadin vanhemmista tuotannoista tuttu kasvomaalaus. Silmän aluset ovat tummat ja muutoin kasvot ovat maalattu valkoiseksi. Tätä hahmoe esittää Jason "J-Man" Popson.

Videon juoni oli tylsä, vaikka lavasteisiin oli panostettu. Jackie sekä J-man virnuilevat kameralle laulaessaan ja muusikot soittavat taustalla. Hitsauksen kipinät tuovat vain visuaalista sisältöä. Videosta jää kuitenkin sellainen kuva, että pommia vartioidaan ja ehkäpä myös suojellaan. Pommin kuvitellaan olevan tuhoava elementti, mutta entäpä jos videon ideana olikin suojella asioita, jotka pommin sisälle menivät.

Lyriikat

 

Lyriikoissa sanotaan, että me syötämme sotakoneistoa. Uhraus on juuri alkanut. J-Manin verse osa toivottaa tervetulleeksi tähän dystooppiseen deliriumiin. Vihaan, valheisiin ja harhaoppiin. Kuinka jumalallista onkaan saatanalle se, että sitoudut kieltämiseen. Mieli hajoaa ja sinusta tulee egosi vanki, itsetuhoinen kuningas.

J-man jatkaa sanoen:” Sinä olet myrkkyni, Poseidonini vierelläni. Pontius Pilatus on läsnä ja jumala on vierelläni. Sitten hän kertoo vertauskuvan, jossa vuorovesi tuntuu heiluvan väärässä asennossa. Mielipiteet tuntuvat olevan aina vastaan. Piilottakaa tyttärenne ja esikoisenne. Videossa "anti-Maria" tekee niin.

J-Man vaihtaa aihetta ilmaston suojelemiseen ja toisemme huolenpitoon. Tikit ja ompeleet ovat vain jakoja hiekassa. Suurevakuoinnit ovat seuraamuksia maasta. On aika seistä yhdessä jonkin asian edestä ja kulkea yhteismielin.

Kuulija ei ehkä ymmärrä, että kummatkin henkilöt eivät sano tosissaan sitä, että on jumalaista ja hyvää sitoa mielensä vihaan, valheisiin ja harhaoppiin. Kyseessä on siis vahva sarkasmi.

"Kun piiloudumme kieltämiseen, silloin syötämme alitajuisesti sotakoneistoa."

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti